torsdag 3 december 2009

Xtravaganza, Gå och löp-kliniken och Softrunners

Tillsammans går det mesta mycket bättre!
Tillsammans med två proffsiga aktörer i Umeå, Xtravaganza och Gå och löp-kliniken vill Softrunners fortsätta att utveckla sin idé om löpning för ovana och öppna upp för umebor att återerövra sin förmåga att springa.
I kväll fick vi träffa intressanta människor på Xtravaganza här i Umeå.
Män och kvinnor som redan gjort sig tanken att förändra sin livsstil. De vill helt enkelt må bättre. Kanske vill de efter ikväll öva upp sin förmåga att springa med softrunners. Vi kommer i så fall att ta väl hand om dem
Vi hoppas på att få deras förtroende att under 10 veckor leda dem in i löpträning.
Duktiga representanter från Gå och löp-kliniken pratade fötter och skor. Lena och Åsa från softrunners visade sina insprungna (!)träningskläder och pratade om att hitta ett enkelt sätt att klä sig för löpträningen.
En kort sammanfattning av vad som sas är att skor kan vara den viktigaste detaljen medans klädvalet kan skifta och det går tom att springa i kjol!
Krångla inte till det.Ta vad du har och skaffa dig nytt eftersom.
Att börja springa ska vara enkelt och soft!!

Ett hurra till de som häromkvällen sprang 5 km i Gammliaterrängen och som i frusen spårig terräng tog sig fram i Röbäcksskogen. Ni imponerar! Att efter 11 veckor i höstmörkret presterat detta! Vi lyfter hatten av för er. Snart tar vi ett juluppehåll för att sen ta nya tag för att möta våren med ännu bättre kondition.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar